Változások

Úgy tűnik, ez a 29.-e lesz a csodanap, amikor eljutok egy bejegyzés megírásáig. Nem is volt tervem igazából hogyan és milyen időközönként fogok írni, de elég balul sültek el a dolgok blogírás terén. Most ezen változtatok és kicsit más hangvételű, kevésbé személyes, inkább lényegre törő és információ dús kis szövegekkel szeretnék szolgálni.

 

Ez a bejegyzés viszont nem specifikusan Dominikáról fog szólni, hanem a belső változásról, amin keresztül mentem az utóbbi időben.

Nos, változásokból akadt bőven az elmúlt két hónapban akármilyen szemszögből is próbálom nézni, már semmi sem ugyanolyan. Én sem. Jelenleg nem tudnám megmondani, egészen pontosan ki is vagyok, hiszen már egyáltalán nem az a lány, aki felszállt a repülőre Ferihegyen de teljesen más mégsem lehetek most, nem igaz? Pedig már nem is tudom milyen lenne Magyarországon élni. Olyan szinten megszoktam és megszerettem ezt az életérzést, -ritmust, -felfogást, hogy egyszerűen itthon érzem magam. Minden nap egy kaland és fantasztikusan izgalmas, rengeteg kihívás és feladat jön szembe velem és borzasztóan élvezem, hogy nekem kell megoldani, megérteni, elfogadni, beleszokni, saját magammal szembenézni olykor. A legjobb pedig, hogy még nyolc hónapig itt lehetek és soha senki nem veheti el tőlem a csodálatos latin amerikai életem. Egyszerűen szavakkal leírhatatlan érzés egy ekkora kaland részesének lenni. Hasonlítani egy filmhez tudnám, amiben én vagyok a főszereplő, akit mindenki töménytelen mennyiségű szeretettel és jóindulattal vesz körbe és nekem csak szökdécselnem kell a sárga köves úton dalolászva.

Lehet az iskolában nyelvet tanulni, lehet nyaralni menni a tengerpartra hűtőmágneseket venni, lehet sokféle hobbit és sokféle embert felhalmozni magunk köré, de biztosan állíthatom, hogy ilyen összetetten, tömören és sokszínűen nem lehet tanulni másképpen. Mindeközben pedig felejthetetlen élményekkel leszek gazdagabb. Mondtam már, mennyire szerencsés vagyok? Talán sosem tudnám elégszer megköszönni az AFS-nek, a szüleimnek és mindenkinek aki egyengette az utamat ebbe a fantasztikus helyzetbe.

Ajánló
Kommentek
  1. Én